Lepelaarplassen - debeerzietzevliegen.nl

Ga naar de inhoud

Lepelaarplassen

LocatiesDe Lepelaarplassen bestaan uit vier plassen die zijn ontstaan uit drie voormalige zandwinputten en uit een kwelplaat aan de voet van de Oostvaardersdijk. Door de spontane wilgenbegroeiing is een zeer interessant natuurgebied ontstaan. Het staat vooral bekend om de vele unieke soorten moeras- en watervogels. De Lepelaarplassen danken hun naam dan ook aan het feit dat zich hier de eerste lepelaars van Zuidelijk Flevoland hebben gevestigd. Bezoekers kunnen verder genieten van de aanblik van aalscholvers, ganzen, en als je mazzel hebt, ook nog een vis of zeearend. Vanaf de Oostvaardersdijk heb je een prachtig uitzicht over de plas.

Bezoekerscentrum de Trekvogel is een prima uitvalbasis voor vogelliefhebbers. In het waarnemingenboekje kun je zien welke vogels er onlangs zijn waargenomen. Dat geeft een beeld wat je zou kunnen verwachten tijdens je bezoek aan de vogeluitkijkhut.

Ik heb in deze vogelhut een aantal mooie soorten gezien zoals de Roerdomp, Kuifeend, Aalscholver, gekraagde roodstaart, Grote Bonte Specht en de Blauwe en de Grote Zilverreiger. Ook de IJsvogel komt regelmatig langs. Er zijn hiervoor meerdere takken in het water gezet dicht bij de hut. Een lens met veel milimeters is in deze hut wel aan te raden.

Adres
Het bezoekerscentrum is een mooi startpunt om te beginnen met de wandeling. Je hebt op een kilometer of 2 een vogelkijkhut waar, afhankelijk van de periode in het jaar, van alles te zien is.
Parkeren kan bij Bezoekerscentrum De Trekvogel (Oostvaardersdiep 16 - 1309 AA Almere).


Copyright Michel de Beer © 2024 | alle rechten voorbehouden
Terug naar de inhoud