Leersumse veld - debeerzietzevliegen.nl

Ga naar de inhoud

Leersumse veld

Locaties

Het Leersumse Veld is een heidegebied dat omringd is door naald- en loofbos met hier en daar een stukje grasveld, en er zijn ook verschillende vennen. Kortom, een afwisselend gebied en ideaal voor vele vogelsoorten. Rond de brede paden tussen de hei, het bos en het water, lopen smalle paden.

Er zitten verschillende soorten spechten in het gebied. Ik heb, na dit gebied een aantal keer bezocht te hebben, de grote, de kleine, en de groene specht gezien en gefotografeerd. De zwarte specht zit er ook, die heb ik helaas alleen nog maar gehoord.

Op de grasvelden vind je regelmatig diverse lijsters, kramsvogels en koperwieken die voedsel aan het zoeken zijn. Ook de boomleeuwerik, roodborsttapuit en het paapje heb ik hier gezien.
Verder heb ik de geelgors, vink, kuifmees, pimpelmees, koolmees, klapekster, bonte vliegenvanger, raaf, havik, goudhaan, keep, kruisbek, torenvalk en boomvalk gezien. In de vennen zwemmen grauwe ganzen, Canadese ganzen, en kuifeenden.

Er is ook een vogelkijkhut met uitzicht over het grote meer. Als je het grote pad volgt kun je een rondje lopen om het gebied. Er is een wandelroute van ongeveer 6 km uitgestippeld die je het hele gebied laat zien. De route kun je bij de ingang op de grote kaart bekijken.

Een deel van het veld is in verband met de broedtijd van 15 maart tot 15 juli niet toegankelijk, maar de hut is wel bereikbaar.

Het adres is:
Heulweg 5, 3931 PE Woudenberg ‎

Copyright Michel de Beer © 2024 | alle rechten voorbehouden
Terug naar de inhoud