UA-43847613-1

Landgoed Oostbroek - debeerzietzevliegen.nl

Ga naar de inhoud

Landgoed Oostbroek

LocatiesLandgoed Oostbroek (Utrecht) is niet heel groot maar biedt een aantal uitstekende plaatsen om, als je wilt, heel diverse foto's te maken. Er vliegen en zwemmen behoorlijk wat soorten vogels. Ook op gebied van planten, bloemen en kleine insecten kun je je uitleven.
Bij warm weer kun je Ringslangen en enorme kikkers aan de waterkant zien zonnen. Bij het plasje, waar de Dodaars eigenlijk altijd zitten, kan het afhankelijk van de tijd van de dag, best lastig fotograferen zijn vanwege het tegenlicht. Als je doorloopt kom je een houten pad tegen die je door het bos leidt terug naar de kruidentuin. Als je van macrofotografie houdt kun je hier ook veel soorten insecten en bloemen fotograferen.

In 2012 ben ik naar Oostbroek gegaan omdat de zeldzame Bijeneter er rond zou vliegen. Toen ik daar aankwam zaten er maar liefst een stuk of 20 in de boomtoppen.
Bij zulke bijzondere waarnemingen ben je (helaas) als fotograaf nooit alleen.

De bijeneter laat zich vooral zien bij goed weer. Hij leeft dan ook vooral in de warme delen van Europa, maar het lijkt er volgens de Vogelbescherming op dat hij steeds verder naar het noorden komt.

Adres
Je kunt je auto vrij parkeren op het terrein.
Het adres is:
Oostbroek Bunnikseweg 39, De Bilt

Copyright Michel de Beer © 2024 | alle rechten voorbehouden
Terug naar de inhoud